What would you like to find?

Живий онлайн-курс «Маркетинг-менеджер» як розпочати кар’єру маркетолога

Продакт-менеджер може піти одним з двох шляхів кар’єрного зростання. За цією спеціальністю можна розвиватись як на індивідуальному рівні, роблячи все вагоміший внесок у продукт, так і на рівні менеджменту, розвиваючи управлінські навички. Потрібно свою команду привчати до того, що вони спочатку мають пробувати закривати свої питання самостійно. Тільки якщо самостійно не вдається, варто звернутися до команди. І лише в останню чергу потрібно просити приєднатися product-менеджеру та іншим управлінцям. Рішення ухвалюють на основі аналізу ринку, трендів, зворотного зв’язку від користувачів і даних про продукт, а marketing manager також з урахуванням ресурсів і стратегічних цілей компанії.

В чому різниця між Project Manager та Product Manager: порівнюємо дві професії в деталях

У цьому курсі ви вивчите сучасні методи управління продуктом, які дозволять вам виводити продукти на ринок максимально швидко та без клопоту. До кінця цього курсу у вас буде основа для виведення на ринок продуктів, які розв’язують проблеми, приносять дохід та розраховані на довгострокову перспективу. В основу школи взято розвиток компетенцій продакт менеджера, який зможе всебічно розвивати технологічний продукт, правильно ставити процеси в команді, розуміти потреби користувачів та проводити глибинні інтерв’ю. Також особливу увагу буде приділено метрикам та типу фреймворків та правильної пріоритезації в продукті. Product manager відповідає за створення, вихід на ринок нового продукту та його розвиток протягом усього життєвого циклу.

Product Management в ithillel.ua

Його ще називають універсальним маркетологом, спеціалістом з загального маркетингу або маркетинг-менеджером. Може працювати в різних галузях маркетингу — реклама, PR, цифровий маркетинг, стратегічне планування. Займається рекламою та управлінням соціальними мережами для просування бренду чи продукту. В обов’язках — створення та планування контенту, ведення рекламних кампаній, взаємодія зі спільнотою, аналіз результатів та оптимізація стратегій. Для роботи SMM-менеджером важливі креативне мислення, комунікаційні навички, аналітичні та організаційні здібності.

Менеджмент: як стати проджект, продакт або HR

хто такий product marketing manager та як ним стати

— Аналіз конкурентів (Competitor analysis) — відслідковування нових можливостей в конкуруючих продуктах та задоволення користувачів від них. Потрібно для того, щоб запозичувати те, що працює, і не вкладатися в те, що не працює. Щоб розуміти потреби та вподобання користувачів і задовольняти їх краще за конкурентів. Спеціаліст без досвіду може розраховувати на позицію помічника продакт-менеджера або стажера. Це непоганий варіант отримати перший досвід роботи, після якого знайти більш гідну пропозицію буде легше. У роботі продакти найбільше взаємодіють з розробниками та дизайнерами, а також з аналітиками, тестувальниками, службою підтримки, маркетологами та іншими продактами.

Як стати продакт-менеджером

Зазвичай в людей є щось одне, тому, як каже експерт, часто компанії, вирішуючи що їм важливіше, шукають собі кандидатів і вже в процесі довчають іншого. В продакти переходять з дуже багатьох професій, найчастіше з аналітики чи з проджект менеджменту. Ну і часто все залежить від специфіки продуктової роботи, тому тут нема silver bullet. У IT аутсорсі стороннього продакт менеджера компанії наймають у разі відсутності експертизи при створенні або винаході нової версії Інтернету або мобільного додатку. Така людина займається всіма фазами розробки – від дискавері до виходу в продакшен. Відстежує початковий фідбек, створює та коригує роадмап проекту.

Є питання? Заповни форму – ми тобі зателефонуємо та все підкажемо 💙

Якщо діджитал-маркетолог робить більш-менш одне й те саме у кожній компанії, то судячи з розповідей PMM-ів, кожен робить щось взагалі своє. Можливо через це, а можливо через те, що ця позиція досить нова на ринку — не всі знають, хто це взагалі такий та за що відповідає. Це фахівець з налагодження комунікацій між бізнесом та клієнтами. До обов’язків входять створення стратегій взаємодії з громадськістю, планування та впровадження заходів, взаємодія з медіа, а також керування кризовими ситуаціями. Product Owner керує розробкою і поліпшенням програмного продукту, діє на стику роботи з бізнесом/користувачем (стейкхолдерами) і командою розробки, забезпечуючи ефективну роботу продуктової екосистеми в компанії. Власне, ця людина повинна знати свій продукт найкраще в компанії, розуміти потреби користувачів та вибудовувати унікальні selling points для ринку – тому роль є дуже відповідальною.

хто такий product marketing manager та як ним стати

Ні батога, ні пряника: чим і як керує Product Manager

Аналізуючи різні дані, продакт-менеджер доручає команді (роботу якої може організовувати проджект) впровадження змін, щоб покращити бізнес-показники. Якщо з’являється якась нова ідея, то її без проблем можна протестувати. Від себе додам що зараз для продактів критично важливо залишатись на зв’язку і відвідувати всі заплановані мітинги.

хто такий product marketing manager та як ним стати

За даними порталу DOU, у 2023 році попит на фахівців у маркетингу виріс на 28%, у продажах — на 37%. Більш ніж у половину зросла кількість вакансій й у копірайтингу. Ми можемо запланувати відвідування пробного заняття, де ви зможете зрозуміти, наскільки вам підходить такий формат навчання. Вивчаються принципи роботи продукту, як бізнесу, фреймворк формування бізнес-моделі продукту.

Виходить «кишеньковий» стартап, де Product Manager, звичайно, шукає Product Market Fit, але нервує в процесі явно менше. Він може не витрачати сили на пошук грошей і більше часу приділити роботі з користувачами і обмірковування фіч. Усередині компанії такі продукти виділяються в «пісочницю», де люди вільні експериментувати, але все-таки більш захищені і підтримуються ресурсами материнської компанії. Product Unit — це 5 воркшопів по метрикам, аналітиці та фінансам.

  • Сьогодні такий фахівець один із найпопулярніших у сфері цифрових технологій, оскільки він може допомогти досягти успіху будь-якому сучасному бізнесу.
  • Сподіваюсь, що це мені й вдалося зробити — показати, хто такий Product Marketing Manager, та чому ця спеціальність варта уваги.
  • А ось більшість необхідних soft skills у цих двох фахівців збігаються.
  • Модуль знайомить студентів з популярними фреймворками розробки програмного забезпечення, роллю та обов’язками Product Owner у скрам команді.
  • Позиція «продакт менеджер» посідає почесне 3-е місце в рейтингу 50 найпопулярніших робіт в Америці на думку Glassdoor.
  • Успіх або провал цифрової маркетингової кампанії залежить від якості тексту.

Програма курсу розроблялася спільно зі спікерами, виходячи з їх професійної та практичної компетенції та останніх оновлень у сфері. Після успішного проходження курсу ви отримаєте сертифікат, що цінується роботодавцями в сфері IT. CIO з досвідом 6+ років в IT та стартапах, один з яких купив Microsoft.

У процесі навчання студенти вивчають методологію Customer Development, а також знайомляться з концепцією Product Market Fit, MVP і фреймворком Jobs-to-be done. Під час курсу розглядаються різні сценарії, пов’язані з управлінням продуктом, включно зі створенням User Stories, оцінкою завдань і плануванням релізів. Окрім цього, людина має бути агентом змін і разом з керівництвом та іншими членами команди формувати нову культуру в компанії, в той же час, досягатючи конкретних вимірюваних результатів.

Наприклад, я зараз я чітко ставлю дедлайни, після роботи закриваю ноутбук і не читаю листи на пошті, не перевіряю апдейти тощо. У Admixer, де було в різні періоди до 15 продуктів, я була Head of Product & Digital Marketing. Більше спільної роботи у мене було з продактом, який був занурений у біздев-процес обраного на період продукту, та сейлз-менеджерами, з девелоперами майже не комунікувала. Найчастіше PMM — частина маркетингової команди, хоча іноді він може належати й до продуктової або підпорядковуватись безпосередньо СЕО. У більшості випадків у продакт-маркетолога немає інших фахівців в прямій субординації, тому з колегами з різних підрозділів він взаємодіє на рівних.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/